Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Κάθε Δευτέρα (ένα κομμάτι παραμυθιού)

Στην Ελληνική Μυθολογία, σε μεγάλο ποσοστό εμπλέκονται οι Θεοί του Ολύμπου. Με την παρουσία τους, με τις πράξεις τους, με τις παραλείψεις τους ή ακόμα και με τις συμπεριφορές τους, καθορίζουν τα μυθολογικά γεγονότα.
Ας τους γνωρίσουμε λοιπόν, για να ξέρουμε με ποιούς έχουμε να κάνουμε.
Μέχρι τώρα γνωρίσαμε τον ΔΙΑ την ΗΡΑ τον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ την ΔΗΜΗΤΡΑ την ΑΘΗΝΑ και την ΑΡΤΕΜΗ τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ τον ΗΦΑΙΣΤΟ τον ΑΡΗ και τελειώνουμε με .....

Ο ΕΡΜΗΣ
Έξυπνος, εφευρετικός, με χρυσά φτερωτά πέδιλα, ο ταχυδρόμος των Θεών. Θεός και ο ίδιος για το εμπόριο, για την επικοινωνία, πετάει πάνω απο στεριές και θάλασσες.

Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Απο τους αφρούς της θάλασσας αναδύθηκε η χαμογελαστή θεά του έρωτα και της ομορφιάς. Οι ώρες την υποδέχτηκαν , την έντυσαν με αθάνατα ρούχα την στόλισαν και την παρουσίασαν στους άλλους θεούς που την καλοσώρισαν με αγάπη και σεβασμό στην ομορφιά της.

Η ΕΣΤΙΑ
Αδελφή του Δία, η ευγενική προστάτιδα του σπιτιού. Η αγάπη της αγκαλιάζει και απλώνεται στα ζεστά δωμάτια που μαζεύονται οι θνητοί δίπλα στο τζάκι, για να χαρούνε τη σπιτική θαλπωρή και το νόστιμο δείπνο τους, μετά απο την κούραση της ημέρας.
Είναι μια θεά με γλυκύτητα στο πρόσωπο που φροντίζει για την ειρήνη και την αγάπη.

Πλήθος απο μικρότερους θεούς τους παραστέκουν και τους εξυπηρετούν.
Η Ήβη που τους κερνάει Νέκταρ, οι Μούσες που τραγουδάνε οι Ώρες και οι Χάριτες που τους περιποιούνται η Ίρις που ζωγραφίζει στον Ουρανό το τόξο μετά απο την βροχή και ενα πλήθος απο παιδιά και συντρόφους.
 Όλοι αυτοί τριγυρίζουν αόρατοι στη γή και παρακολουθούν απο κοντά τα έργα των ανθρώπων.
 Έτσι τους έπλασε ο λαός των Ελλήνων, αθάνατους ωραίους και δυνατούς, γιατί έτσι τους ήθελε να επιβλέπουν τη μοίρα του.

Κι έτσι με αυτούς τους χαρακτήρες δημιουργήθηκαν οι μύθοι που θα παρακολουθούμε κάθε Δευτέρα


σημ: Ότι γράφεται πιο πάνω δεν έχει να κάνει με λογοτεχνία και "βαθειές έννοιες". Είναι μια προσπάθεια για να γίνουν αγαπητά τα θαυμάσια Ελληνικά παραμύθια.                                                                                                             συνεχίζεται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου