Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Κάθε Δευτέρα (ένα κομάτι παραμυθιού)

Ο ΠΕΡΣΕΑΣ  (3)
                                                                                                        (συνέχεια απο 24/6)


Η Μέδουσα. Η πιο μικρή απο τις τερατόμορφες αδελφές της, τη Σθενώ και την Ευρυάλη. Κόρες γιγάντων, τερατόμορφες γοργόνες.
Η Μέδουσα σκεπασμένη με μαύρα λέπια, έχοντας χάλκινα φτερά και ατσαλένια πόδια με γαμψά νύχια, φίδια που σφύριζαν συνεχώς, μπλεγμένα στα μαλλιά της, και πύρινα μάτια του τρόμου.
Όποιος κοίταζε τη Μέδουσα πάγωνε.
Οι τολμηροί που την αντίκρυσαν έμειναν πετρωμένοι στα τελευταία όρια της γής.
Ο Περσέας αποχαιρέτησε τη μάνα του λέγοντας: Μητέρα, δε θα ντροπιάσω το γένος μου. Είπα λόγο βαρύ το ξέρω, αλλά δώσε μου την ευχή σου, ένα φιλί, και να προσεύχεσαι στους ουρανούς. Με τη βοήθεια των Θεών που ευλογούνε την τόλμη και την Αρετή, θα πάω και θα γυρίσω.
Αυτά είπε και κατηφόρησε κατά την ακρογιαλιά.
Μπήκε στο Ναό της Αθηνάς στα βράχια της ακρογιαλιάςνα προσευχηθεί. Γονάτισε, ακούμπισε τα χέρια του στις πτυχές του χιτώνα, και ψιθύρησε; Θεά πολυμήχανη, δεν ξέρω πως να εκτελέσω το δύσκολο έργο που ξεκίνησα, ούτε ξέρω πως να διαβώ και τι μου φυλάνε οι μοίρες. Η ψυχή μου είναι γεμάτη λαχτάρα για μεγάλα κατορθώματα, μα τα χέρια μου είναι άδεια.
 Όπλισε με με τη δύναμη σου. Έλα πιο κοντά μου, άγγιξε με.
Σήκωσε τα μάτια του και είδε τα μαρμάρινα χείλη της Θεάς να σαλεύουν. Μια δυνατή λάμψη τον άγγιξε, έγειρε και αποκοιμήθηκε.
Εκείνη τη στιγμή, μπήκε στο Ναό ο φτερωτός Ερμής και στάθηκε δίπλα στην Αθηνά.
Οι Θεοί μίλησαν στον Περσέα. Του είπαν πως θα ταξιδέψει ποιό δρόμο να ακολουθήσει και τι τον περίμενε μέχρι να φτάσει στα σύνορα της αιώνιας νύχτας για να ανταμώσει τη Μέδουσα.
Του έδωσαν και τα όπλα για το δύσκολο ταξίδι. Μια χάλκινη ασπίδα η Αθηνά, κι ένα κομμάτι απο την προβειά της αμάλθειας. Κι ο Ερμής του έδωσε ένα ζευγάρι πέδιλα φτερωτά και ενα διαμαντένιο σπαθί.
Άρχισε να σκοτεινιάζει και ο Περσέας πήρε τα όπλα και βγήκε απο το Ναό. Κατέβηκε στα βράχια της ακρογιαλιάς, χτύπησε τα πόδια του με τα φτερωτά σαντάλια, και πήδησε στο σκοτεινό κενό.
Τώρα ταξιδεύει, με οδηγό το λαμπρό βορεινό άστρο.




                                                                                                           
  




                                                                                                        

                                                                       συνεχίζεται (την Δευτέρα 8/7)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου